ДНЗ "Професійно-технічне училище №31 смт Буки"

Тепер ви зможете знайти інформацію про нас за новою адресою

dnz-bppl.at.ua




Категорії розділу

методична робота [12]
позакласні заходи [184]
училище у ЗМІ [4]
робота з обдарованою молоддю [14]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статтей про новини та події із життя училища

Головна » Статті » позакласні заходи

Виховна година до Міжнародного дня кухарів та кулінарів

Відповідно до плану виховної роботи та Міжнародного дня кухарів та кулінарів 28 жовтня 2014 року в училищі був проведений виховний захід "Посвята в кухарята", організацію якого забезпечили класний керівник групи №10 (ІІІ-й курс, професія харчового напрямку) Залізняк А.В. та майстер виробничого навчання Солод О.Г.

СЦЕНАРІЙ ЗАХОДУ

Ведучий І:
Добрий день пані та панове!
Розпочинаємо  наше свято.
Ведучий ІІ:
Яке присвячуємо  10 Міжнародному дню кухарів і кулінарів!!!

Ведучі заходу. Ясногородський Петро та Гончар Анна

Ведучий І:
Кулінар, кухар, пекар - це не просто професії, це мистецтво. Перші кухарі, пекарі з’явилися на землі з появою першої  людини.
Ведучий ІІ: 
Прийом їжі для людини досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.

Ведучий І:
В 2004 році  відбулася знаменна подія. Був заснований  Міжнародний день кухарів.
Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту Dilova Mova.com, до якої входило  близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної професії з різних країн світу.
Ведучий ІІ:
У цей День ми Бажаємо Всім кулінарам  успішних шедеврів і заслуженої подяки від Ваших клієнтів! Здоров’я Вам , а вашим шанувальникам приємного апетиту.

Влад Власюк.  Пісня «Варенички»

Ведучий ІІ:
«Приготування їжі - це унікальний процес», - скаже будь- який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія, а хліб та хлібні вироби – це святе.
Ведучий І:
Професійний кухар, пекар : як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Небагато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між  своєю роботою та роботою фахівця.
Ведучий ІІ:
Робота кухаря , пекаря вимагає від людини не тільки великого терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, кваліфікована освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично неможливо - завжди потрібен приклад і порада людини, яка вміє готувати.
Ведучий І:
Вміння смачно готувати передається з покоління в покоління. Багатовіковий  досвід і практика в приготуванні страв, виробів зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.
Ведучий ІІ:
Серед запрошених у залі є люди, які віддали кулінарії майже все  своє життя.  Дозвольте їх представити: Ерматова Олександра Михайлівна, Варич Неля Миколаївна, Дорошенко Ніна Василівна, Кравченко Наталія Платонівна, Кучеренко Наталія Вікторівна, Самелюк Ольга Савівна.

Ведучий І:
Подякуємо їм за працю бурхливими  оплесками.
Ведучий ІІ:
Копітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії.


Сценка «Випадок у ресторанні». Гончар А., Швець А., Ященко О.

Ведучий І:
Це звичайно суперечливе  питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.


Мініатюра  на тему «Кулінари сміються». Виконують Трохименко М. та Нікітіна О.

Легенда про кухаря. Читає учень групи № 7 Волошин Г.

«Пісня про сало» у виконанні  Мурзака Михайла

Ведучий ІІ:
Кожна дівчина мріє стати гарною господинею.
Та сьогодення диктує свої  правила.Тому в нашому училищі і дівчата, і хлопці опановують прекрасну професію  «Кухаря, пекаря».
Ведучий І.
В міжнародний день  кухарів та кулінарів ми  вирішили  приділити увагу нашим першокурсникам. Просимо піднятися на сцену майбутніх пекарів  групи  №4  та  групи № 12. Підтримуємо їх оплесками. (Учні виходять на сцену.)
Ведучий І:
Шановні першокурсники для Вас ми підготували клонкурс-сюрприз «На спритність та вправність у вдяганні  спецодягу». Просимо з кожної групи  3 особи. Ваше завдання: за 1 хвилину зняти спецодяг ,а потім його одягнути. Оцінювати буде цей конкурс Шеф-кухар училища - Наталія Платонівна.

В конкурсі перемогла команда учнів №12

Пісня у виконанні Воробйова Р. та Ященка О. «Сірожине пірожене»

Ведучий ІІ:                       

Кулінарія – це мистецтво приготування їжі. Учні з великим задоволенням вивчають сучасні і стародавні страви. Вони невтомно працюють не тільки на уроках теоретичного навчання, а й  оволодівають професією, розвивають свої  практичні навики, творчі здібності, бажання та уміння на уроках виробничого навчання.  Довести теорему «Кулінарія - це мистецтво» ми попросили учнів  ІІ курсу. Запрошуємо їх на сцену.
Ведучий І.
Доведення теореми ми пропонуємо за допомогою  вікторини «Кращий кулінарний ерудит»
Ведучий ІІ
Оцінювати  правильні відповіді будуть наші гості.

Вікторина «Кращий кулінарний ерудит» для учнів групи №7

Ведучий І.
Будьте уважні.
1. З якого злака отримують перлову крупу? /ячмінь/
2. І торт і імператор. /Наполеон/
3. Перелік страв. /Меню/
4. Наука про чистоту. /Гігієна/
5. Смачна телепередача, яка йде на першому каналі. /Смак/
6. Назвіть українську національну страву. /Борщ/
7. Страва , яка має 50 видів начинок. /Вареники/
8. Земляна груша. /Топінамбур/
9. Що можна приготувати, але не можна з'їсти? /уроки/
10. В'ялений виноград. /Родзинки/
11. В воді родиться, а води боїться (Сіль).
12. Сидить на ложці, звісивши ніжки (Локшина, капуста).
13. Не розбивши горщика, не з'їси каші (Горіх).
14. На соломинці будинок, сто хлоп'ят в ньому (Мак).
15. Чого в роті не втримаєш (Окріп)
16. Всіх годую з охотою, а сама безротая. (Ложка)
17. З-під шапки пар валить, а в животі вода кипить (Самовар).


Танець «Варення»

Ведучий І:
Настав важливий момент. «Ключ знань»  вручається учням І курсу (виносять «Ключ знань» спечений, дарять емблеми пекарям).

Ведучий  ІІ:Дякуємо  другокурсникам !!!


Вручення подарунків та емблем ІІ курсу.

Ведучий  ІІ:
Представники деяких проофесій мають свій девіз, свою клятву, свій гімн, наприклад клятва Гіпократа.
Ведучий І.
Кулінари нашого училища спробували свої сили і тут . Клятва кулінара.

Клятва кулінара. Читає  Волошин Георгій

Отримавши «ключ знань»,  емблеми кухарів, та клятву кухарів, проголошуємо, що всі учні першого курсу  прийняті в почесні ряди кулінарів.
(звучить музика, учні виходять зі сцени у зал)
Ведучий ІІ .
Важка, але одночасно і захоплююча професія кулінара приносить людині велике задоволення: вона дає їй можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї праці.
Якщо ви любите готувати, хочете придумувати нові, нікому невідомі страви, хочете годувати людей смачно і поживно - обирайте професію кухаря, пекаря   та приходьте навчатись до нашого навчального закладу. А на згадку про наше свято, всіх ми частуємо запашним короваєм!!!


Пісня «Кухарка». Співає ансамбль "Бучанка", акомпонує  Г. Волошин

Категорія: позакласні заходи | Додав: ptu31buki (29.10.2014)
Переглядів: 6772 | Рейтинг: 4.0/2

Останні проведені заходи

Друзі сайту

Міністерство освіти і науки України

Черкаська обласна державна адміністрація

Департамент освіти і науки Черкаської облдержадміністрації

Черкаський методичний центр професійно-технічної освіти

Профтехосвіта в Україні

Форма входу